Question: 1- Why should I restore my roof?
Answer: Roof is the most integral part of your home designed to protect and provide shelter to you. Different elements including harsh climates deter the integrity and strength of your roof resulting in leaking and stain on walls and ceiling. The wear and tear of the roof also diminish its look and lowers the re-sale value of your house. Roof restoration helps in bringing your roof back to new standard and provides a peace of mind that your house is secure. It not only glorifies your dwelling but also increases its re-sale value.

Question: 2- What are the steps involved in roof restoration?
Answer: Each type of roof requires a different type of roof restoration steps. The tile roof restoration includes different types of steps and metal roof restoration inhibits different steps. However, all the steps involved are classified into three basic levels i.e. inspection, recommendation and completion.

Question: 3- Do you offer a warranty?
Answer: Yes, we do provide warranty on our products and services.

Question: 4-Are you an Australian-based company?
Answer: Yes, we are an Australian based company delivering quality services at competitive rates for decades. We are familiar with the different elements and harsh climatic conditions of Australia which contribute to the deterioration of the Australian roofs.

Question: 5- In which areas do you provide your services?
Answer: We provide our services all throughout the areas of Sydney Metro, Canberra Act, Goulburn, Wollongong, and New Castle.

Question: 6-Do you deal in fixing leaking roofs?
Answer: Yes, we do provide services of fixing leaking roofs and gutter guards. Our experts use high quality material to fix leakages, broken pipes, tiles and gutters guards to make your dwelling leak proof and look like new before. Our professionals have years of experience in fixing such roof restoration problems.

Question: 7- Are you a company that focuses on quality?
Answer: yes. We strive to deliver high quality services to our clients to match their needs. We use high quality and certified products to deliver you long lasting results.

Question: 8- Is Solarcoat beneficial for my property?
Answer: Solarcoat is a water-based acrylic coating which reflects sun rays. Solarcoat helps in reducing the temperature of your dwelling by reflecting the suns solar rays resulting in lowering the temperature and reducing your air-conditioner electricity bills. Our experts will assist you in selecting the suitable colour for your property whether it is residential, commercial or industrial and apply it to prevent your building from heating up.

Question: 9- What are the types of services you provide?
Answer: We provide all suites of roof restoration services for all types of properties such as industrial, commercial or residential. We specialize in roof restoration, roof repairs, roof maintenance, roof cleaning, roof painting, metal roofing, roof ventilation, gutter guards, gutter repairs, and heat reflective coatings.

Question: 10- Why is roof cleaning crucial for my house?
Answer: Roof cleaning is the most important way of keeping your roof in the standard condition. It is a process of removing algae, mold, mildew, lichen, and mosses from your roof to increase its durability and extend its life. Roof cleaning also helps in removing stains and giving your roof a fresh new look.

Question: 11- What type of products do you use?
Answer: We use high-quality materials and eco-friendly products to deliver you long-lasting and satisfying results. We tend to use quality-tested and approved products and materials.

Question: 12- Can you help in choosing a colour/paint for my home?
Answer: We have Dulux and Solarcoat as our painting partners. You can choose from a number of paints, coatings and colours available at our partners. And, yes offcourse our experienced team members will help you choose the right suitable paint for your home which can magnify the look of your dwelling and also add value to it.

Question: 13- Are you insured?
Answer: Yes we have the comprehensive insurance policy and covers for our team as well a public liability.

Question: 14- Why do I need to install and repair gutter guards?
Answer: Gutter guards are one of an essential parts of your house or property. A clean and debris-free gutter makes your house look beautiful and along with this, it protects and adds value to your property. It helps to avoid leakages, stains, health issues from pooled water, etc. We provide services of installing and cleaning gutter guards, repair, and replacement of gutters, etc. Our experts will give proper care and attention to your gutters to help you deliver peace of mind that you are secure.

Question: 15- Can you fix the broken tiles of my warehouse?
Answer: We specialize in providing roof restoration services to industrial, commercial and residential properties such as homes, schools, offices, factories, warehouse, malls, and many more. We can definitely fix the broken tiles of your warehouse. Our experts have been dealing with all these issues for a decade now.

Question: 16- Why should I prefer for roof restoration over roof replacement?
Answer: Roof restoration brings out almost the same result as you get through roof replacement in much less budget. Roof restoration is a cheaper alternative to roof replacement. If the damage can be fixed by roof restoration then there is no use of wasting extra money on roof replacement. At the time of inspection we recommend the suitable service to our clients which can give the best outcome in the least budget.

Question: 17- Do you provide services for commercial properties too?
Answer: Yes, we have expertise in all roof restoration services for any type of properties including commercial, residential or industrial. We have years of experience in dealing with commercial properties such as offices, shopping complex, factories, warehouses, hospitals, churches and schools.

Question: 18- How many years of experience your professionals have?
Answer: We are servicing all throughout the areas of Sydney Metro, Canberra Act, Goulburn, Wollongong, and New Castle for more than a decade now. Our expert professionals have almost a decade of experience in fixing and providing different roof restoration services.

Question: 19- Do you provide free quotes and measures?
Answer: Yes, we do provide free quotes and measure. Contact us or mail us to get free quotes from us.

Question: 20- Are you best in the roof restoration services?
Answer: Perhaps, we are the best roof restoration service provider throughout the areas of Sydney Metro, Canberra Act, Goulburn, Wollongong, and New Castle. We have a complete range of roof restoration services and our expert professionals have years of experiences.